Torsdag 3 maj

18.00 - Balder - SKUM (standup)

SKUM är klubben som sedan 2016 bjudit Umeåborna på lokal stand up och är den självklara scenen för alla som vill prova på stand up. Under humorsfestivalen kommer vi bjuda på det bästa från Umeås rookie-komiker och vi kan utlova en och annan hemlig gäst på scen.
(Fritt inträde, endast All Access är garanterad plats.)

19.30 - Balder - Evelyn mok Hymen maneuver (standup)(ENG)

Komikern som bosatt sig i England och fick sitt stora genombrott under 2017. En blivande internationell storsjärna. Jobbar runt om i England samt utvecklar en egen TV-serie.

(ENG) The Swedish comedian, who moved to England and had a major breakthrough in 2017. An upcoming star! Tours around England and is now developing her own TV-series.

 

21.00 - Mimer - martin soneby, Elin almén, Tobias persson m.fl.(standup)

Bella Bascom, lovande komiker från Umeå.
Martin Soneby är ståuppkomikern som ligger bakom den populära morgonpodcasten AMK morgon. Han har genom åren synts i en lång rad TV-produktioner och uppträder på klubbar i hela landet.
Elin Almén är en komiker med mycket energi och närvaro. Hon blev nominerad till årets nykomling på Svenska stand up-galan 2017 och syns på alla stora scener runt om i hela landet. Förutom stand up är hon improvisatör och gör sketchprogam och är programledare i Radio. 
Tobias Persson har synts i mängder av tv-program b.la. Robins, Extra Extra, SNN news, Stockholm live, Babben och Co och ÖoB:s reklamfilmer. Dessutom har han skrivit manus till nästan lika många program – Time out, Snacka om nyheter, Partaj för att nämna några.

Fredag 4 maj

08.00 - AMK Morgon (Livepod)

AMK Morgon är ett oberoende morgonradioprogram som produceras och leds av Martin Soneby.

18.00 - balder - skum (standup)

SKUM är klubben som sedan 2016 bjudit Umeåborna på lokal stand up och är den självklara scenen för alla som vill prova på stand up. Under humorsfestivalen kommer vi bjuda på det bästa från Umeås rookie-komiker och vi kan utlova en och annan hemlig gäst på scen.
(Fritt inträde, endast All Access är garanterad plats.)

19.30 - väven - mnk en radiobio (föreställning)

Mammas Nya Kille bjuder på radiobio med några av de populäraste inslagen från programmet och kommer dessutom att finnas på plats för att framföra nytt material ur en kommande hemlig serie som kommer senare under året i Sveriges Radio. Här får du höra det först!
 

19.30 - Carl stanley m.fl.(Standup)

Superstjärnan Carl Stanley slog igenom stort under 2017 med en utsåld Sverigeturné som även spelades in och visades på SVT. Nu kommer han till Umeå och kör standup av högsta klass!
Vi får också möta våra lokala stjärnskott Tinika Häggström och Andreas Södermark!

21.00 - Väven - SEMST (Standup)

Ahmed Berhan, Jonatan Unge & Branne PavlovicEfter fyra år av utsålda succéer uppmanar nu SEMST sina tidigare medlöpare att lösa medlemskap i partiet Semst Demokrati.

Foto: Per & Per
Foto: Per & Per

lördag 5 maj

12.00 - Väven - Tobbe trollkarl (magi/Humor)

Showen är en galen föreställning, långt från gamla gubbar med höga hattar, det här är underhållning för hela familjen i 180 km/h! Högt tempo, galen humor och mycket musik är ledorden och dom vuxna får skratta lika mycket som dom små.
 

16.30 - Balder - The best of erik moberg (standup)

Erik Moberg är Umeåkomikern som tagit stora kliv de senaste åren från en lokal talang till en etablerad standupkomiker som uppträder i hela Sverige. Nu ger han oss "The Best of Erik Moberg".

18.00 - mimer - Nisse hallberg, marcus berggren, josefin sonck (Standup)

Nisse Hallberg slog igenom 2014 och har sedan dess hyllats och prisats för sin oförställda standup. När det kommer till att prata om sitt egna mående, såväl fysiskt som mentalt har Nisse alltid varit transparent.
Josefin Sonck är en finlandssvensk komiker och skådespelare som nyligen vann priset som ”Årets nykomling” på Svenska Standupgalan 2018.
Man har tidigare kunnat se henne i Svt-programmet ”Släng dig i brunnen” från 2017 eller hört henne i flera av landets största humorpoddar.
Marcus Berggren är komikern från Kungälv som slagit igenom stort under förra året. Hyllade framträdanden på P3-guld och en av programledarna i Tankesmedjan. Har även podcasten Tombola tillsammans med Carl Stanley.
Therese Sandin - Ni har kanske sett henne som förkomiker till Johan Glans på hans ”Johan Glans World Tour of the World” och i 'Släng dig i Brunnen' i SVT i höstas. Therese Sandin började med standup hösten 2011 och det var kärlek vid första skrattet. Hon har uppträtt i USA, England och Irland och är ett stående inslag på landets stora klubbar.

 

18.00 - väven - Skuggteatern (impro)

På humorfestivalen ger Skuggteatern ett av sina koncept från Impro Club. Sedan starten av Impro Club 2011 har Skuggteatern improviseras Sedan 2011 har improviserat bland annat grekiskt drama, actionfilm, såpa, kostymdrama, skräck, musikmockumentär och maffiafilm. Varje föreställning utgår från ramverket av en dramatisk genre och  förutsättningar från publiken.
 

19.30 - Väven - Henrik hjelt & Mikael tornving (Standup)

Dessa herrar behöver ingen närmare presentation. De är kända från Parlamentet och massvis av andra tv-serier som Playa del Sol och SNN News och scenföreställningar såsom Svarte Orm och Västkusteffekten. Sist men inte minst möter vi våra spännande lokala komiker Susanne Aschan och Agneta Stefansson!
 

19.30 - balder - skum jonnipodden (livepod)

Jonnipodden Live -Jonnipodden bjuder på en live-inspelad och talk show-inspirerad timme med fullt ös. Det innebär skojig stand-up, knasiga inslag, avslappnade intervjuer med komiker och mycket mer! 
(Fritt inträde, endast All Access är garanterad plats).

21.00 - mimer - skuld (Impro)

"Var med och skapa nästa stora dramaserie för unga vuxna mitt i livet! När Svensk Damimpro intar scenen finns det inga intriger som är för skuldtyngda. Tillsammans med publiken som ger förutsättningarna improviseras det fram en hel säsong av den fiktiva serien SKULD ackompanjerat av livemusik på scen. Varje kväll skapas en säsong som cirkulerar kring den huvudkaraktär och de förutsättningar publiken väljer. "
På scen: Svensk Damimpro (Dilan Apak, Elvira Lander, Tora Larsson och Moa Lundqvist)
(Konferencier: ej klart)
Pianist: Thomas Burström