Om showerna

Torsdag 20/4
Messiah Hallberg
Messiah Hallberg har på bara några år slagit sig in bland de största namnen i branschen. 2012 startade han den populära humorpodcasten Geniförklarat. 2015 åkte han på sin första egna Sverigeturné - Politiskt autokorrekt. 2017 ser ni honom i en av huvudrollerna i TV4:s nya stora humorserie "Finaste familjen". 
Martin Soneby
Martin har skrivit manus till humorprogram som Parlamentet och Roast på Berns, där han också varit med framför kameran. Förutom detta leder han också radioprogrammet AMK Morgon.
Sandra Ilar
Växte upp i Luleå, men bor nu i Stockholm. Med sin absurda stil har hon turnerat runt på alla Sveriges stand up-scener. Hon driver också ett antal poddar så som "Smultronstället" med Aron Flam och "ILAR - 4 frågor till en komiker". 
Specialisterna
Med stand up comedy gör Specialisterna en färgsprakande humorföreställning! Specialisterna har gjort allt från vulgär-sitcom och busringningar i P3 till sketcher och en podcast i eget namn. Nu tar Anton Magnusson, Simon Gärdenfors och Albin Olsson äntligen sin humor ut ur studion och upp på scen.

Fredag 21/4
AMK Morgon
AMK Morgon är ett oberoende morgonradioprogram som produceras och leds av Martin Soneby. AMK Morgon är ett humororienterat samtalsprogram. Ingenting bör tas på allvar, och relativt ofta förekommer rena sakfel. Många av de regelbundna gästerna i programmet ligger dessutom långt under medelvärdet i intilligens och sociala färdigheter. 
Hypnosshow
Hypnotisören Erik Olkiewicz lärdes upp i Las Vegas och London och nu har hans hypnosshower blivit Sveriges mest bokade. Nu kommer han tillbaka till festivalen för att återigen trollbinda publiken.
Nisser Hallberg
Nisse blev utsedd till Årets nykomling 2015 och har synts i TV-serien "Mammor" och "Brevfilmen" i SVT. Efter hans succé med soloföreställningen "Jag är sjuk" så kommer han nu tillbaka till Umeå under årets upplaga av Umeå Humorfestival.
Elinor Svensson
Elinor är känd bland annat från Tankesmedjan i P3 och hon är humorstjärnan som lyser över fler och fler lyckliga. Med sina starka skämt och sin svaga moral är hon en självklar del av Sveriges moderna standupscen.
Johanna Wagrell
Johanna gör respektingivande humor med en sardonisk ton som är mer kamplysten än uppgiven. Det är smart och tänkvärt, men med en befriande grundkänsla av att inte ta livet på för stort allvar. Johanna har hörts i Tankesmedjan i P3 och setts i Parlamentet i TV4.
Carl Stanley
Carl Stanley är ung, begåvad och har varit komiker hela sitt vuxna liv. Dessutom blev han utsedd till Årets Nykomling på Svenska Standupgalan 2016 OCH ÄR DEN YNGSTE PANELMEDLEMMEN NÅGONSIN I TV4S PARLAMENTET. Support: Marcus Berggren.
S.E.M.S.T
Standup comedy i absolut världsklass av och med Aron Flam, Jonatan Unge, Ahmed Berhan & Branislav Pavlovic.
Efter två år av slutsålda shower och skrikande fans ger sig SEMST ut på sin tredje sverigeturné – större, roligare, lyxigare och närmare gränsen till nervsammanbrott än någonsin!

Lördag 22/4
MotherFuckers
Humorduon Motherfuckers och föreställningen Det är aldrig försent att bli olämplig har gjort succé på scener runt om i landet och har blivit en snackis hos en publik som länge suktat efter att bli synlig. I höstas showade komikerna Anneli Abrahamsson och Malin Appeltofft i New York. 
Humor är kul - med gäster
Detta är en humorshow utöver det vanliga. Ni som har sett HÄK (Elvira Lander och Tora Larsson) tidigare vet att de gärna bjuder på både improvisationsteater och stand up i en och samma show. Så även denna kväll! Dessutom gästas showen bland annat av den alltid lika råa komikern Petrina Solange (Årets kvinnliga komiker 2015). 
Henrik Hjelt
Hnerik Hjelt är skådespelare, manusförfattare och en av Sveriges mest omtyckta komiker. Han har synts flitigt i TV-pdouktioner som Playa del Sol, Gustafsson 3 trappor och Parlamentet.
Petrina Solange
Petrina blev utsedd till årets kvinnliga komiker 2015 och hon blir bara bättre och bättre. Hon uppträder regelbundet på Sveriges största scener och har varit manusförfattare till talkshowen "Robins".
Tobias Persson
Han har vunnit priset Årets manliga stå-upp-komiker, han är manusförfattare och skriver regelbundet till andra komiker som bland andra Robert Gustafsson, Magnus Uggla och Mikael Tornving.